DESPRE BEBE

Prima vacanță cu bebe…

Salutare simpaticilor…

Suntem în plen sezon estival și căldură îmbie la planificarea vacanței ,dacă nu am făcut-o deja.Dar să vedem cum e cu micul nostru bebeluș…mergem sau nu cu el în vacanță?

Înaintea planificării, m-am documentat temeinic și vreau să împart cu voi ,poate vă aflati ca mine în fața primei vacanțe cu bebe la bord!

Dacă în primele săptămâni după naștere, ideea unei vacanțe familiare părea ceva imposibil,cu trecerea săptămânile ,se face simțită nevoia de relaxare,de desprindere de stresul cotidian,și inevitabil ne gândim la una binemeritată Dar e o bună idee?Să vedem ce spun specialiști și unele dintre aspectele cele mai importante care trebuie luate în calcul când călătorim cu un bebeluș.

Specialiști spun că bebelușii mai mici de 8 săptămâni nu ar trebui să călătoareasc.Deși cei mici sunt foarte receptivi la schimburi externe poate fi destul de periculos să călătorim cu un bebe mai mic de 8-12 săptămâni.

Primul aspect care trebuie luat în considerare este destinația ,ținând cont atât de mama cât și de bebeluș.Este de reținut faptul că o călătorie cu un bebeluș poate fi o adevărată provocare pentru părinți care nu au mai experimentat asta.

Aleasă bine destinația,pasul următor este documentația necesară ,dacă alegem o destinație în afara țării.Copii pot călători doar cu pașaport ,în compania ambilor părinți sau cu procură noatarială de la părintele absent.Acest aspect este foarte important și trebuie văzut înainte de planificarea călătoriei deoarece timpul pentru eliberarea pașaportului ,depinzând de orașul în care stai poate fi de luni…(Noi avem programare pentru pașaportul bebelinei pentru septembrie).

Văzut acest aspect …important..să vedem ce punem în bagaj..

În primul rând o trusă de prim ajutor cu ce ar putea avea nevoie bebelușul pe durata călătorie,medicamente și creme dar și un bilețel cu informații esențiale ce privesc bebelușul(grup de sânge,tratamente care le urmează ,alergi dacă are),informații de contact.

Nu uităm de protecția solară.Indiferent de destinul ales,deși la bebelușii mai mici de 6 luni nu este indicată, ,trebuie să avem una pregătită mai ales dacă călătorim în sezonul cald.

Dacă călătorim cu mașina,obligatoriu scăunelul regulamentar și protecție pentru geamuri.

Dacă mergem cu avionul ne informăm în prealabil de regulamentul companiei privind zborul cu bebeluși.Unele companii impun anumite reguli și e bine să le știți dinainte.
Daca alaptați, asigurați-va ca aveți mai multe sticle cu apa sau un termos cu ceai ca sa nu va deshidratați. Daca nu alaptați, pregatiti de casa cateva sticluțe cu formula de lapte praf pe care o folosițiDaca bebelușul mănâncă deja hrană solida, luati la pachet doar cată mancare vă trebuie pe parcusul calatoriei. Odata ajunsi la destinație, veti putea sa va faceți rezerve.
Pentru confortul bebelușului si al dumneavoastră, nu uitați să aveți suficiente scutece, pungi pentru scutecele murdare, loțiune pentru iritațiile produse de scutece. Nu uitați de asemenea, sa lasați la suprafata cateva hainuțe curate, extrem de utile atunci cand scutecul cedeaza dintr-un motiv sau altul. Puneti in bagaj si o păturica. Se va dovedi extrem de utila atunci cand bebelușul doarme. Nu uitați nici de jucăriile preferate ale copilului, pentru ca ele va vor scoate din multe încurcături. Încercați să faceți totusi o selectie, ca să nu vă încărcați cu prea mult bagaj.

Alte lucruri utile:

o păturică pe care sa puteti schimba bebelușul in locuri special amenajate sau publice;
– servețele umede si uscate
– saci menajeri sau pungi de plastic pentru depozitarea temporară a scutecelor murdare;
– slinguri sau hamuri pentru bebeluși, veti avea nevoie de ele pentru a avea mâinile libere;
– prosoape mici;
– gel dezinfectant pentru mâini;
– o mini-veioza pentru a avea lumină nocturna, in caz ca hotelul nu dispune de așa ceva;
– ustensile pentru prepararea hranei.

Dacă crezi că am omis ceva te rog să comentezi.

Pe lângă toate acestea nu uitați calmul și răbdarea sunt importante în prima voastră vacanță împreună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s