DESPRE BEBE

Timpul cu copii noștri…

Salutare simpaticilor!

Azi vreau să împart cu voi un studiu care l-am citit recent despre mamele care se văd obligate să conciliază lumea laborală cu creșterea copiilor.

Studiu releva principala îngrijorare a mamei , relaționată cu timpul care îl dedică copiilor.Eterna problemă de reconciliere a vieții laborale cu cea familiară .

Maternitate este sinonim de schimbări majore și noi priorități.Schimburi în organizarea vieții de familie dar și a formei de a vedea viață în general.

Nașterea unui copil aduce ,în afară de multe bucurii și împliniri ca nucleu familiar,o schimbare în schema prioritară și noi îngrijorări.

Sănătatea ,timpul dedicat copilului ,fericirea lui …sunt se pare ,la nivel european,principalele priorități ale noilor mămicii.

89% dintre prospetele mămicii preferă să se ocupe personal de copii ,dar 1 din 3 ar dori ,în anumite etape și participarea în câmpul laboral .Situația economică este decisivă în acest caz,generând un sentiment de vinovăție în fața copilului .

Acest sentiment,de vinovăție pentru timpul petrecut la muncă,face uneori ca mamele să confundă fericire copilului cu permisivitatea. Îngrijorarea mamei și nevoia de protecție asupra copilului are origini biologice,încă din sarcină și mai târziu la naștere ,cu oxcitonina (hormon).

Deși procurarea fericirii copiilor este o prioritate,nu putem crede că permisivitatea excesivă înseamnă fericire.O bună armonie familiară dar și norme și limite impuse fac ca copii să crească cunoscând valori pentru viitor.

Dragi mămicii, căutați echilibru în concilierea celor două vieții, și nu lăsați sentimentul de vinovăție să strice calitatea timpului petrecut cu micuții voștri.Ca părinți ,predicăm cu exemplul ,deci trebuie să fim cel mai bun pentru ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s