DESPRE BEBE

Alergiile alimentare la copii: Gluten și intoleranță la lactoză

Salutare simpaticilor

Azi vreau să scriu despre alergiile la bebeluși,în special 2 dintre ele considerate printre cele mai grave.Ca mamă m-am documentat temeinic și vreau să împart cu voi. Poate că și voi ati auzit ,cel puțin o dată de la cei mai în vârstă de pe lângă voi,pe vremea mea nu existau alergii.Nimic mai fals.Existau și există .Alimentele care ne înconjoară viața cu savoarea și calitățile lor nutritive pot fi declanșatoarele unor afecțiuni. Dacă ai ceva de aportat poți să comentezi.

Ținând cont de prevalența în creștere și impactul asupra calității vieții generat de alergiile alimentare,există un interes din ce în ce mai dezvoltat pentru prevenția acestor afecțiuni. Specialiștii caută explicații și soluții,iar medicii încearcă să ofere indicații cât mai actualizate despre aceste afecțiuni.

În anii anteriori ,pediatri recomandau introducerea alimentelor solide cu precauție,în special cele cu potențial alegen ,după vârstă de 1 an.Cu toate astea ,incidența nu a scăzut ci, dimpotrivă a crescut .Sa demonstrat efectul protectiv al introducerii precoce,între 4-6 luni pentru efectul de priming și după 6 luni că atare a unor alimente considerate a avea un potențial declanșator alergic-lapte,arahide, alune,ou.

GLUTENUL „PROBLEMATIC”

Este o substanță care ridică foarte multe probleme la copii și adulți,și pentru care sau realizat multe studii.Rezultatul cel mai concludent a demonstrat că elementele din gluten pot genera mai multe tipuri de răspunsuri din partea organismului:

-afecțiunea de tip autoimun-numita boală celiacă

-hipersensibilitatea la nivelul intestinului

-alergia la grâu

Toate studiile au coincis că vârstă de introducere a glutenului la copii rămâne cea mai sigură în jur de 7-8 luni și că orice tentativă de excludere sau introducere tardivă nu face decât să crească riscul la aceste afecțiuni.Și că boala celiacă nu este o alergie,întrucât întrunește toate criteriile unei afecțiuni autoimune cu predispoziție genetică și care se manifestă în general în jurul vârstei de 1,5-2 ani.

La fel se întâmplă și cu lactoza.Intoleranță la lactoză ,adică la zahărul din lapte este confundată cu alergia la proteinele din lapte de vacă.

Intoleranță la lactoză este un deficit enzimatic,permanent sau tranzitor care se tratează prin aplicarea unor măsuri restrictivă de dietă.

În concluzie dragi părinți,așa cum cred că și voi știți alergiile la copii există și netratate sunt foarte periculoase.Dacă tu crezi că copilul tău ar putea suferi de o alergie trebuie evaluat de o echipă pluridisciplinară pentru o conduită terapeutică optimă.

Cred că suntem responsabili de micile noastre minuni și că orice comportament poate prejudica ceva din sănătatea lor.O acțiune responsabilă ,matură și la timp poate marca diferența.

Eu mă bucur de mâncăcioasa mea mică, descoperim zilnic noi gusturi…si continui să mă documentez , să învăț zilnic câte ceva ce cred că mă ajută să fiu o mama informată și actualizată și îmi face plăcere să împart cu voi.

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să ne urmărești!

Pe curând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s